Návštěvy NDR - část první

Měl jsem nového, sotva zajetého Fiata 125 P a vydali jsme se k příteli Šulterovi do Erfurtu. Tato firma se vyznačovala nádhernou sbírkou astrofyt. Auto bylo plně vytížené, z toho důvodu jsem jej i šetřil a jel jsem tak, aby jsem jej zbytečně nehonil, protože nás čekala cesta přes celé NDR.

V osádce vládla dobrá nálada, když tu náhle při 120 km / hod slyšíme nějakou pilu (cirkulárku). která se objevila vedle nás v předjížděcím pruhu. Byl to Němec v klobouku s velikou štětkou z jezevčích chlupů, a když nás míjel, tak si dal malíček pravé ruky do ucha a jal se jej čistit! Nechali jsme ho, aby dokonal svoje dílo, a když byl asi tak 50 m od nás, tak kluci prohlásili: přeci si to od něj nenecháme líbit. A tak já jsem malinko podráždil plyn a v tu chvíli jsme Němce se štětkou dohonili a teď zase my jej pomalu předjížděli a byli na jeho úrovni, tak zase všichni členi osádky jako na povel strčili malíček pravé ruky do ucha a počali jej čistit. Po chvíli nás to přestalo bavit a jen o malinko více jsem podráždil plyn a na tachometru vyskočilo 140 / hod a už milý trabantista neměl žádnou šanci.

 Když jsme dojeli k panu Šulterovi, což činilo téměř 500 km, okamžitě jsme se vrhli na prodejní skleníky (vzali je útokem), když tu náhle koukám na astrofyta podobná capricorne, ale podstatně bělejší. Zeptal jsem se svou skromnou němčinou, zda náhodou se nejedná o A. capricorne a on že "nein" - A. niveum. Okamžitě jsem se zeptal, kolik koštujou a on na to "cvaj mark". Už jsem se na nic neptal, protože o něco větší jsem nedávno platil u B.Hladkého 50,- Kčs a nabral jsem jich 20 kusů. Jakmile mi přátelé uviděli, tak za malou chvíli byla krabice prázdná. Když jsem pak uviděl matečné rostliny, tak mi bylo jasné, že jsem udělal moc dobře. Tak něco krásného se jen tak nevidí!

 Dodnes se tito potomci nacházejí u mě ve skleníku a jsem rád, že je mám!!!

   
Copyright © 2024 Klub kaktusářů Plzeň. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software vydaný pod licencí GNU General Public License.