| 
				Vítejte,
				host
			 | 
Téma:
Ferocactusy a spol. 26. led 2011 20:13 #385
| 
 | 
| Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci. | 
Ferocactusy a spol. 26. led 2011 19:22 #384
| 
 | 
Ferocactusy a spol. 26. led 2011 18:53 #383
| 
 | 
Ferocactusy a spol. 26. led 2011 18:19 #382
| 
 | 
Ferocactusy a spol. 26. led 2011 15:26 #381
| 
 | 
Ferocactusy a spol. 26. led 2011 15:16 #380
| 
 | 
Ferocactusy a spol. 05. led 2011 21:49 #81
| 
 | 

) je z těch teplomilnějších, takže to asi úplně není dobbrá volba pro tebe. F. pilosus je z hlediska zimování v pohodě, je to odolná a vitální rostlina a navíc by nemusel moc zredukovat otrnění což je velká bolest importů.
 ) je z těch teplomilnějších, takže to asi úplně není dobbrá volba pro tebe. F. pilosus je z hlediska zimování v pohodě, je to odolná a vitální rostlina a navíc by nemusel moc zredukovat otrnění což je velká bolest importů. viridescens, fordii, echidne, latispinus. V celkem ne úplně velký velikosti pak ještě kvetou třeba kupříkladu schwarzii, reppenhagenii, glaucescens, macrodiscus...
 viridescens, fordii, echidne, latispinus. V celkem ne úplně velký velikosti pak ještě kvetou třeba kupříkladu schwarzii, reppenhagenii, glaucescens, macrodiscus...

. Taky mám raději české rostliny, ale přece jen, když chce člověk pozorovat alespoň jednu kvetoucí rostlinu, než ty jeho za spoustu let povyrostou, nezbyde, než udělat výjimku.
 . Taky mám raději české rostliny, ale přece jen, když chce člověk pozorovat alespoň jednu kvetoucí rostlinu, než ty jeho za spoustu let povyrostou, nezbyde, než udělat výjimku.  Můj dotaz se spíš týkal rozdílnosti požadovaných podmínek v rámci jednoho druhu (mladá verzus stará rostlina). A jak jsi zmínil tu aklimatizaci, máš s tím nějaké zkušenosti? Před časem mi jeden známý dovezl z dovolené na Kanárech Opuncii ficus indica a její aklimatizace je něco děsivého. Nesnesla vůbec poklesy pod +10°C, teprve letos (její 4 zima u nás) se zdá, že přečká v +5°C. S tím Ferocactusem to bude taky tak?
 Můj dotaz se spíš týkal rozdílnosti požadovaných podmínek v rámci jednoho druhu (mladá verzus stará rostlina). A jak jsi zmínil tu aklimatizaci, máš s tím nějaké zkušenosti? Před časem mi jeden známý dovezl z dovolené na Kanárech Opuncii ficus indica a její aklimatizace je něco děsivého. Nesnesla vůbec poklesy pod +10°C, teprve letos (její 4 zima u nás) se zdá, že přečká v +5°C. S tím Ferocactusem to bude taky tak?