No ono se řekne písek jako písek , ale vysvětlujte to kaktusům

Léta , co jsem pořád něco přistavoval na baráku, jsem používal betoňák, který se distribuuje na Plzeňsku. Vím ale , že ho už nikdo tady na kaktusy nepoužívá. Nikdy jsem s ním neudělal vysloveně špatnou zkušenost, možná i proto, že byl volně na dešti a byl dobře propláchnutý. Každopádně teď mi definitivně došel. Delší dobu jsem sondoval u kamarádů , kde berou písek a čím dál tím víc odpovědí bylo u řeky. A k tomu bylo i spousta vyprávění o kopání lomečků tam a tam ....a tak mi to nějak pořád odrazovalo...
Až do včerejška. Petr Kuták objevil po letošních povodních nové "ložisko" na Mži a podělil se o informace s kamarády , já se včera domluvil s předsedou a vyrazili jsme . No a protože to pár lidí předtím nenašlo, měli jsme už dost přesné instrukce a jeli najisto
A řeknu vám, jsem z toho písku nadšenej.

30cm vrstva čerstvého písku který stačilo jen nabrat , symbolicky jsme ho prohnali přes přepravku ,ale skoro to nebyl třeba. A když si člověk vybral správný místo, nebyla tam ani jemná složka. Zkrátka a dobře, píseček jedna radost. A myslím, že už těm svejm pichláčům nikdy nic jinýho dávat nebudu