Dne 13. května 2026 byl zveřejněn nový Zpravodaj Klubu kaktusářů Plzeň 3/2026

Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
Vše o kaktusech - pěstování, systematika, množení, aranžování a v neposlední řadě obdivování.

Téma:

A co takhle Thelocactusy 29. led 2011 15:56 #449

• Filip Jelínek
  • Administrator
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 5483
A Jirko to se ti možná podaří přilákat Martina Haladu, kerej to nevyderží až uvidí jaký tu vokolo toho budem rozvíjet teorie a konečně se přihlásí a něco taky napíše o svých oblíbených kytkách.

Já mám kupříkladu Theláky v oblibě a věnuju jim rok od roku víc a víc prostoru. Co se týče kvetení, tak se jim vyrovná máloco, ale hlavně miluju to jejich vytrnění... Sou to rostliny, který věkem krásní a to mám rád.

A abych přispěl něčím na kouknutí, tak navážu na tvůj conothelos v. aurantiacus:

Thelocactus conothelos v. aurantiacus, RS311, La Escondida, Aramberi

Tyhle rostliny mám moc rád, z okruhu conothelosu možná úplně nejvíc ... Ten žlutej květ je krásnej a ty rostliny jsou opravdu vděčný. I když taky dokážou chcípnout, jsou i odolnější rostliny v rámci rodu...
Poděkovali: belinda, Tom, jageno

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Naposledy změněno: od Filip Jelínek.

A co takhle Thelocactusy 29. led 2011 13:04 #445

• jvinar
  • Avatar uživatele jvinar Autor tématu
  • VIP EXPERT
  • VIP EXPERT
  • Obdržená poděkování 940
Thelocactusy jsou určitě kytky, kterré si zaslouží naši pozornost. Zatím se tu o nich nikdo nezmínil, takže se to pokouším napravit. Tvrdí se, že na květy Theláků si musí pěstitel počkat. No zase tak zlé to není. U rebucií je to fakt rychlejší, ale jejich konec přijde také brzy. Z theláků se můžeme těšit dlouhá léta a počkat si pět šest let na květ není pro kaktusáře dlouhá doba. Pak je to ale pastva pro oči, protože květům theláků se vyrovná máloco. Zatím jen pár ukázek, abych vás naladil.
[URL=http://img232.imageshack.us/
bolansis SB 281

Uploaded with ImageShack.us
conothele v. argenteus

Uploaded with ImageShack.us
conothele v. aurantiacus

Snad zatím tyhle tři nalákají někoho k debatě.
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Naposledy změněno: od jvinar.
Vygenerováno za 0.217 sekund